Arbetsdagar 2022

Även i år ska vi ha arbetsdagar. Den första blir den 7 maj, därefter den 18 juni, den 17 september och den sista den 15 oktober. Årsmötet har vi bestämt att ha den 18 juni efter arbetsdagen.

Föreningen ordnar inte med mat till dessa dagar, alla tar med det man vill äta, grillen kommer att vara tänd för de som har med sig något att lägga på. Föreningen har med kaffe till alla. För att minska användandet av engångsmaterial tar man egna bestick, mugg och tallrik. Ta också med egen dricka.

Skadedjur

Vi har dessvärre noterat att vi har vinbärsgallkvalster på området. Det är ett kvalster som i huvudsak finns på svarta vinbärsbuskar. De sitter i ärtrunda knoppar på grenarna och när de spricker sprids kvalstren över stora områden och kan orsaka reversion som gör att buskarna så småningom blir sterila. Vi tog bort en hel del buskar förra sommaren  men kolla igenom era svarta vinbärsbuskar och ta bort de grenar som är angripna och lägg dem längst ner vid containern. Är angreppet omfattande måste busken grävas upp och brännas.

 

Naturreservat

Förra året fastställdes att Rensättra ska vara ett naturreservat där vårt område ingår. Med det  följer bestämmelser för vad man får och inte får göra i de närmaste områdena. Gå in på Nacka kommuns hemsida och sök på Naturreservat i Rensättra för närmare information.